Friday, 9 May 2014

Cara Membuat Lesung Pipit

Assalamualaikum w.b.t,

                                                         
                                                               - cutenya Wawa Zainal -

   Lesung pipit ialah satu kecacatan yang indah. Kalau tengok orang yang ada lesung pipit senyum mesti sweet. ♥ Siapa yang tak nak lesung pipit? Kalau diberi pilihan sebuah kereta dengan sepasang lesung pipit, agak-agak korang nak pilih yang mana? Dua-dua? Tamaknya... :3

  Tadi saja-saja search google pasal lesung pipit. Dapatlah sedikit info bahawa lesung pipit terjadi kerana kecacatan pada otot-otot muka. Tapi kecacatan inilah yang orang idam-idamkan. Katanya, lesung pipit ni tak boleh dibuat, kita boleh ada lesung pipit kalau salah seorang ibu bapa kita ada lesung pipit.

  Tapi tadi tergerak hati nak tanya ibu. Ibu ada lesung pipit? Ibu jawab tak ada. Ayah? Pun tak ada. Habis tu macam mana saya boleh ada lesung pipit? Katanya keturunan. Tapi lesung pipit saya tak lah dalam sangat....bila kemam bibir atau senyum sampai ke telinga nampak sikit....

  Rupa-rupanya ibu ada buat petua masa saya baru lahir. Kiranya dalam tempoh 40 hari. Yang pasti petuanya bukan guna hujung cili api.

Petua Membuat Lesung Pipit:
--> Ambil sehelai daun sirih. Getah daun sirih atau hujung daun sirih tu lukiskan kat pipi tempat yang kita nak ada lesung pipit. Buat setiap hari...sambil buat tu berselawatlah. In Shaa Allah berkesan..

  Testimoninya saya...muahaha... Tapi kalau dah besar panjang rasanya petua ni tak boleh digunakan. Ada baca, boleh buat pembedahan lesung pipit tapi kosnya sangat sangat sangatlah mahal. Tak apa...tak ada lesung pipit pun tak apa...semua yang Allah cipta kan indah-indah...
 
                                                 ♫ Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar ♫