Wednesday, 4 December 2013

Nana Ameer's First Giveaway

Assalammualaikum :)

SEMUA PESERTA DAPAT VOUCHER 10% dr JASPLE BOUTIQUE !

Tarikh mula : 31 OKTOBER 2013 - 4 DISEMBER 2013

Senarai hadiah 


1.  Header
Tengoklah headernya yang simple tapi amat menarik disertai dengan deskripsi "cerita ku bukan cerita mu". Saya suka sangat headernya yang sangat cantik dan tak berserabut. Walaupun kat header tu tak ada doodle tapi headernya tetap menyerlah.

2. Background
Background pink bunga-bunga kecil amat sesuai. Tak tahu apa lagi nak cakap tapi yang pasti pemilihan background yg sesuai boleh mendatangkan minat pembaca. Jadi, bila saya buka je blog kak Nana Ameer yang pinky ni saya terus nak tahu apa isi dalamnya. Bila baca mata tak berserabut. Saya pun suka pink jugak tapi tahap kesukaan purple lebih 2% daripada pink. Hihihi...

3. Saiz blog
Ok...saiz blog kak Nana Ameer ni normal dan loading juga cepat. Itulah yg membuatkan blog ni semakin mantap. Kalau loading lambat sudah tentunya kita terus pangkah je kan tapi berlainan pula dengan blog ni yang kelajuannya sepantas kerlipan mata. :)

4. Sidebar yang tersusun
*contoh*
Sidebarnya tersusun bermula daripada iklan hinggalah ke "my baby boo". Biodata blogger juga sudah tersedia ada. Tak payah susah-susah nak cari. Yang penting kat atas, yang tak berapa nak penting kat bawah. Semuanya cukup, ada chatbox, ada button follow dan yang paling cantik apabila ada button untuk contact blogger kak Nana Ameer ni. Seperti facebook dan twitter. Ditambah pula dengan icon yang comel-comel. So sweet..... ^_^

5. Penulisan entry
Dari segi penulisan enty pula memang perfect! :D Penggunaan bahasa yang mudah difahami, menarik untuk dibaca, santai dan rasanya macam kak Nana Ameer ada di depan mata bercerita. Tak adalah guna perkataan yang ada 'w' dan 'nk' di hujungnya seperti itew,sayunk dan tak ada juga ayat menghina, mencaci dan sepatutnya tidak diwujudkan di alam semesta ini. Ada entry pasal hiburan, pengalaman, luahan perasaan dan lain-lain.. Pelbagai rencah dan perasa. Pemilihan font pula amat tepat dan memudahkan para silent readers untuk membaca.  :)

6. Cute
Saya suka budak perempuan tu gerak-gerak kat bawah sekali. Alolololo...cute je. Macam-macam gaya ada. Peace, nangis, senyum. Ecece..~


Habis sudah review blog ni. Susah juga ya nak review ni. Terus kering idea. Hihihi..kalau boleh saya nak semua hadiah, boleh tak? hihihi...tamaknya. *gurau je* Saya nak teddy bear dan button badge. Hal ini demikian kerana, saya telah jatuh cinta terhadap kecutetan teddy bear yang berada di dalam gambar. Comelnya....tapi kalau dah menang apa-apa hadiah pun suka je...^_^ 









2 comments:

  1. Singgah follow dari GA yang sama..
    http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/nana-ameers-first-giveaway.html
    BTW boleh tolong tak? :)
    http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/boleh-tolong-tak.html

    ReplyDelete
  2. Best of luck ! Btw jom join http://mistaqila.blogspot.com/2013/12/mini-ga-rm600-disember-2013-by-emas.html

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen ;)